Dostupni linkovi

Prodani najskuplji modeli


"Ima gospoda para. Još ima kuna. Nije ih kupila mala raja, nego velika."

"Sram ih bilo da se vozaju kroz ovu jadnu državu u takvom autu. Da je takav izumio struju ili auto na vodu, poklonio bih mu Maybacha. Ni tata mu nije zaradio te novce. Pola nacionalnog dohotka košta jedno to auto. Mi koji smo radili, a sada ne radimo, ne možemo više kupiti ni staroga fiću, dok Maybacha ili jaguara vozi njih puno. Lopovski je ovo sistem jer te novce ne može nitko zaraditi normalnim putem."

"Onaj tko ima vozi, a tko nema može samo da gleda."

S gorčinom ili bez, no, užitak je, kažu, vidjeti i bar na trenutak dotaknuti svu tu automobilsku raskoš:

"Stvarno su krasni svi ti automobili, ali i koštaju. To je za nas samo za gledati. Sve mi se sviđa, osim cijene."

"Nije problem što netko ima, problem je što mi nemamo."

Saša Witerman s mercedesovog štanda kaže da se u Hrvatskoj, u odnosu na 4,5 milijuna stanovnika, prodaje doista nesrazmjerno velik broj skupih automobila:

"Prošle godine je u Hrvatskoj bilo oko tisuću novoregistriranih mercedesa."



Denis Brčić, predstavnik Porshea:

"Imamo auto čija je cijena oko 40 tisuća eura. Isključivo su mladi ljudi zainteresirani za taj profil auta. Prodali smo već desetak komada. Neki su poduzetnici, nekima su možda roditelji, pa si mogu priuštiti nešto malo atraktivnije i skuplje."

"Ne mogu razumjeti naš narod. Idemo iz krajnosti u krajnost. Kao nemamo, a imamo za sve."

"Ne bih htio komentirati."

"Unazad deset godina su sve opljačkali. Sve to je jednostavno riješiti pitanjem - odakle ti novci. Poslije toga idemo iz početka. Kada bi mene vidjeli da se vozam u novom autu u svom mjestu, svi bi me pitali otkuda mi to auto. Pošto je on netko, njega se ne smije to ni pitati jer je kupio auto i onim drugim. Ja sam Slavonac. Slavonci su nekada hranili ovaj dio zemlje, a sada nemaju šta jesti. Sve je kontra."

"Prošla je ta gorčina već odavno. Navikli smo se na to."
XS
SM
MD
LG