Dostupni linkovi

BEOGRAD


Skupština Srbije odala je minutom ćutanja poštu Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Srbije i nekadašnje SR Jugoslavije i haškom optuženiku za ratne zločine koji je umro 11. marta u pritvoru Međunarodnog tribunala za ratne zločine.
Poslanici Miloševićeve Socijalističke partije Srbije najpre su odali poštu u vreme kada su bili sami u sali i kada sednica još nije bila formalno počela. Nakon toga još jednom je zatraženo odavanje pošte Miloševiću u vreme kada su u sali bili i poslanici ostalih stranaka.
Prilikom drugog današnjeg odavanja pošte Slobodanu Miloševiću u Skupštini Srbije ustali su poslanici Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije. Salu su napustili predstavnici svih ostalih stranaka osim poslanika Demokratske stranke Srbije, premijera Vojislava Koštunice. Poslanici te stranke nisu ustali, ali su ostali u sali, čime je parlament imao kvorum za rad.
U oba slučaja parlamentom je predsedavao potpredsednik Zoran Anđelković, član Socijalističke partije Srbije.
Na dnevnom redu prolećnog zasedanja su izbori više sudija, predsednika nekih sudova, jednog zamenika Poverenika za informacije od javnog značaja i članova Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i Saveta Narodne banke Srbije.
XS
SM
MD
LG