Dostupni linkovi

BAGHDAD


Tri taoca, Britanac i dva Kanađanina, članovi nevladine organizacije Kršćanski mirovni pokret oslobodjeni su u akciji medjunarodnih snaga u četvrtak u Bagdadu. Oni su bili oteti u studenom prošle godine.
Portparol američkih snaga general Rick Lynch je kazao da je ključ za uspjeh operacije bio obavještajni rad, točnije informacija koja je dobijena od jednog zatvorenika.
Odgovornost za otmicu trojice humanitaraca preuzela je do sada nepoznata grupa "Brigade pravednih mačeva", koja je kao uvjet za njihovo puštanje tražila oslobadjanje svih iračkih zatvorenika.
Četvrti humanitarac otet kao i trojice danas oslobodjenih, Amerikanac Tom Fox je ubijen, a njegovo tijelo je pronadjeno 10. ožujka u Baghdadu.

BAGHDAD
Najmanje 25 osoba je poginulo a više od 30 ranjeno u samoubilačkom napadu automobilom na sjedište jedinice policije za antiterorističku borbu u Baghdadu. Bomba je eksplodirala u trenutku kada je vozilo u kome je bio samoubojica zaustavljeno na kontrolnom punktu. U drugom samoubilačkom napadu poginulo je 6 lica.
XS
SM
MD
LG