Dostupni linkovi

GRACCANICA


Srpsko nacionalno veche Kosova i Metohije (SNV) najavilo je da che od generalnog sekretara UN Kofija Anana zatrazziti da smeni svog izaslanika za Kosovo Sorena Jesen-Petersena, zbog poziva na ignorisanje medjunarodne poternice srpskih vlasti protiv lidera kosovskih Albanaca. Jesen-Petersen je jucce pozvao zapadne sile da ignorissu medjunarodnu
poternicu koju su vlasti u Srbiji izdale protiv kosovskog premijera Agima CCekua i lidera Demokratske partije Kosova Hassima Taccija. Srpsko nacionalno vecce isticce da se Jesen-Petersen stavlja u ulogu sudije koji donosi odluke bez procesuiranja, ssto kompromituje medjunarodno pravo i kredibilitet UN. Pravosudni organi Srbije raspisali su pre ccetiri godine medjunarodnu poternicu za CCekuom, optuzzivssi ga za genocid nad Srbima pre i po dolasku Kfora na Kosovo. Na istoj poternici nalazi se i Tacci, optuzzen za terorizam na Kosovu 1997.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG