Dostupni linkovi

HAG, BEOGRAD


Bivssi predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilich neche u sredu svedocciti pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu kao prvi svedok odbrane SCG od tuzzbe za genocid koju je 1993. podnela BiH, potvrdio je najvissi sud UN. Lilich je trazzio da se o njegovom svedoccenju, pre nego ssto dodje u Hag, "izjasni drzzava". Lilich je, inacce, isti zahtev imao i pre nego ssto je svedoccio na sudjenju Slobodanu Milossevichu pred Hasskim tribunalom. On je uz obavezujuchi nalog za svedoccenje doveden pred sud, gde je objasnio zassto ne mozze da svedocci, a zatim se vratio u Beograd. Kasnije je, medjutim, svedoccio tokom dokaznog postupka optuzzbe.
Umesto Lilicha, kao svedok SCG pred Medjunarodnim sudom pravde u ccetvrtak, 23. marta, pojaviche se bivssi premijer Republike Srpske Vladimir Lukich.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG