Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio na početku današnje sjednice Vlade da bi bilo dobro da je Slobodan Milošević doživio presudu i kaznu Haaškog suda. Milošević je vodio politiku velike Srbije, ta je politika doživjela poraz. Hrvatska je, podsjetio je, bila žrtva agresije, ali je izišla kao pobjednica i satisfakciju je dobila u Oluji, Bljesku, pobjedom u Domovinskom ratu. "Tu istinu potvrdit ćemo i u Hrvatskoj i bilo gdje drugdje", rekao je Sanader.

BEOGRAD
Ministar za ljudska i manjinska prava SiCG Rasim Ljajić izjavio je da će se pojačati pritisak na Srbiju radi izručenje preostalih haških optuženika, te da ne očekuje nikakva popuštanje medjunarodne zajednice zbog posljednjih dogadjaja. Ukoliko, Mladić ne bude izručen Medjunarodnom sudu za ratne zločine do 5. travnja, razgovori o stabilizaciji i pridruživanju s EU bi mogli biti prekinuti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG