Dostupni linkovi

SARAJEVO


Deseta sjednica Međudržavnog veća za suradnju Hrvatske i BiH biće, nakon dve godine pauze, biti održana 20. travnja u Sarajevu, kazao je danas novinarima u Sarajevu član Predsjedništva BiH Borislav Paravac.

SARAJEVO
Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je danas Prijedlog zakona o Javnom Radio-televizijskom (RTV) servisu Federacije BiH.

BEOGRAD
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je danas u Beogradu da je rekao predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da taj bosanskohercegovački entitet ne podržava tužbu Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije i Crne Gore.
I predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica u razgovoru s Miloradom Dodikom je ponovio da je tužba BiH protiv Srbije i
Crne Gore pred sudom u Hagu sporna. Dodik je pozvao srpskog premijera da uskoro posjeti Banja Luku, što je Koštunica prihvatio, navodi se u priopćenju iz premijerova kabineta.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG