Dostupni linkovi

BEOGRAD


Svedoccenjem Branislava Vuccenovicha i Igora Galijassa Pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu, u ponedeljak se nastavlja sudjenje petorici pripadnika paravojne jedinice "SSkorpioni" za ratni zloccin kod Trnova, u BiH, 1995. godine.
Prvooptuzzeni komandant "SSkorpiona" Slobodan Medich (39) izjasnio se da nije kriv po optuzznici da je naredio streljanje ssestorice Bossnjaka u mestu Godnjinske Bare kod Trnova, 16. ili 17. jula 1995. godine, tokom rata u Bosni i Hercegovini. Krivicu su negirali i trecheoptuzzeni Aleksandar Vukov (33), ccetvrtooptuzzeni Aleksandar Medich (38) i petooptuzzeni Branislav Medich (36).
Uccessche u zloccinu jedini je priznao drugoptuzzeni Pero Petrassevich (36), navodechi da je po naredjenju prvooptuzzenog Medicha, ubio jednog zarobljenika.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG