Dostupni linkovi

HAG


Slobodan Milosevic namerno je uzimao pogresan lek koji je ponistio ucinke propisanih lekova protiv visokog krvnog pritiska, izjavio je za agenciju Frans Press holandski toksikolog Ronald Uges. Po njegovom missljenju, Milossevicc je time hteo da olakssa dobijanje dozvole Hasskog tribunala za leccenje u Moskvi. Uges je naveo da je Milossevic uzimao rifampicin, antibiotik koji se koristi za leccenje lepre i tuberkuloze. Uges je bio jedan od toksikologa koji je radio analizu Miloseviceve krvi nakon autopsije.
Advokat Slobodana Milossevicca Zdenkko Tomanovicc je tvrdio da su mu zapravo lekari sraccunato davali lekove protiv lepre i tuberkuloze.
Hasski tribunal je saopsstio u nedelju vecce da je je obdukcija pokazala da je Milossevich umro od "infarkta miokarda" kao posledica njegova dva ranija srccana oboljenja
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG