Dostupni linkovi

HAG/ BEOGRAD


Telo Slobodana Milossevicca bicce tokom dana predato porodici. Medjutim, niko od cclanova njegove porodice joss se nije obratio sa holandskim vlastima sa zahtevom za vizu. Joss uvek se ne zna i gde cce Milossevicc biti sahranjen.
Njegova supruga preminulog Mirjana Markovich izjavila je da bi volela bude sahranjen u Pozzarevcu u Srbiji, ali da che njena definitvna odluka zavisiti od poteza vlasti u Beogradu, odnosno da li cce ukinuti poternicu Interpola protiv nje. Njen advokat Zdenko Tomanovicc uputio je u ponedeljak pre podne zahtev Okruzznom sudu u Beogradu zahtev za ukidanje poternice Interpola i povlaccenje optuzznice zbog "zbog nastupanja nove okolnosti", smrccu njenog supruga Slobodana Milossevicha.Medjutim, predsednik Srbije Boris Tadicc iskljuccio je u nedelju moguccnost abolicije Mirjane Markovicc, isticcucci i da bi sahrana Slobodana Milossevicca sa drzzavnim poccastima, bila apsolutno neprimerena.
Funkcioner Socijalisticcke partije Srbije (SPS) Milorad Vuccelich izjavio je da che poslanici te stranke napustiti Skupsstinu Srbije ukoliko Slobodan Milossevich ne bude sahranjen u Beogradu uz odgovarajuce poccasti.
Mirjana Markovich optuzzena je za nezakonito posredovanje u dodeljivanju stana dadilji njegog unuka i za njom je raspisana poternica jer se nije pojavljivala na sudjenju. Optuzznica protiv nje povuccena je 31. maja prossle godine, ali je
ponovo raspisana, possto se 15. septembra nije pojavila na sudjenju.Policija je Mirjanu Markovich trazzila i zbog informativnog razgovora u vezi sa ubistvom bivsseg predsednika Srbije Ivana Stambolicha, 25. avgusta 2000. godine.
XS
SM
MD
LG