Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica izrazili su saučešće porodici Slobodana Miloševića i Socijalističkoj partiji Srbije.
"U našem narodu se poštuje običaj da se u ovakvim trenucima političke i sve druge razlike ostavljaju po strani", stoji u saopštenju predsednika Vlade Srbije uz napomenu da će Vlada zatražiti od Haškog tribunala detaljan izveštaj o "ovom tragičnom događaju".
Predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović u saopštenju ocenjuje da je način na koji je Slobodan Milošević umro "veliko iskušenje za moralni autoritet Haškog tribunala".
"Njegovom smrću istorija će biti uskraćena za potpuni sud i istinu o njegovom učestvovanju u tome", navodi se u pisanoj izjavi predsednika Marovića, koji navodi i to i da je "vest o smrti čoveka uvek tužna vest, posebno kad je to vest o smrti bolesnog čovjeka u zatvoru koji je tražio pomoć".
Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković je izjavio u Salcburgu da mu je žao što Slobodanu Miloševiću nije suđeno u Srbiji.
"Milošević je organizovao mnogo, mnogo ubistava ljudi iz moje stranke, iz moje porodice. On je naredio nekoliko puta napade i na moj život. Šta da kažem? Žao mi je što mu je suđeno u Hagu, a ne u Beogradu za sve ono što je učinio našem narodu", rekao je ministar Drašković.
XS
SM
MD
LG