Dostupni linkovi

VAŠINGTON / NJUJORK / MOSKVA


Marti Ahtisari (Maarti), posrednik Ujedinjenih nacija u pregovorima o statusu Kosova trebalo bi danas u Vašingtonu da razgovara sa američkim zvaničnicima i predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.
Međunarodni posrednik bi trebalo da obavesti američkog državnog podsekretara za političke poslove Nikolasa Bernsa (Nicholas Burns) o razgovorima o decentralizaciji Kosova vođenim između kosovske i srpske strane u Beču, kao i planovima za narednu rundu pregovora, zakazanu za 17. mart.
Marti Ahtisari je o stanju na Kosovu razgovarao juče u Njujorku sa članovima Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Izjavio je nakon sastanka da smatra da bi "već sada" morao da počne napredak na Kosovu i to pre svega u zaštiti manjina.
State Department je sinoć objavio da su američki državni sekretar Kondoliza Rajs (Condoleezza Rice) i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali juče među ostalim i o Kosovu. Nikakvi detalji o tom razgovoru nisu do sada zvanično saopšteni ni u Vašingtonu ni u Moskvi.
U Beogradu je za danas najavljen odlazak u Moskvu Sande Rašković Ivić, čelnice Koordinacionog centra vlade Srbije za Kosovo.
XS
SM
MD
LG