Dostupni linkovi

NJUJORK


Specijalni izaslanik za pregovore o buduchem statusu Kosova Marti Ahtisari danas stizze u vissednevnu posetu SAD, gde che se najpre sastati sa generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom. Ahtisari che sutra Savetu bezbednosti UN podneti izvesstaj o poccetku razgovora o utvrdjivanju statusa pokrajine i o rezultatima svoje prosslonedeljne posete regionu.
Specijalni izaslanik nakon toga odlazi u Vassington, gde che u sredu predstavnike americcke administracije i medjunarodnih finansijskih institucija obavestiti o dosadassnjim rezultatima pregovora o statusu Kosova.
Uocci druge rundu pregovora, 17. marta u Beccu, finski diplomata je predlozzio da se uporedo sa raspravom o decentralizaciji vlasti na Kosovu pokrenu paralelni pregovori eksperata o kulturnom i verskom nasledju, manjinskim i ljudskim pravima i ekonomiji. Ahtisari je prossle nedelje u Beogradu najavio da che teme predstojecheg susreta u Beccu biti lokalno finansiranje, medjuopsstinska saradnja i odnosi, kao i dogovor o buduchoj organizaciji razgovora.
XS
SM
MD
LG