Dostupni linkovi

HAG


Haski osudenik Milan Babic obesio se u nedelju vecce u pritvorskoj jedinici Haskog tribunala u Seveningenu.
Babić je osuđen na 13 godina zatvora zbog zločina nad nesrpskim stanovništvom u Krajini, a pred sudom je u januaru 2004. priznao krivicu. On je pre desetak dana završio svedočenje na suđenju Milanu Martiću, bivšem predsedniku samoproglašene Republike Srpske Krajine, gde je bilo u toku unakrsno ispitivanje, a svedočio je i na suđenju Slobodanu Miloševiću i Momčilu Krajišniku.
Babić, bivši premijer, predsednik i ministar spoljnih poslova RSK, tokom glavnog iskaza je optužio Martića da je po nalogu Miloševića i Državne bezbednosti Srbije, odnosno Jovice Stanišića, proterivao nesrpsko stanovništvo kako bi teritoriju Krajine pripojio Srbiji.
Babić je trebalo da bude svedok Tužilaštva i na predstojećim procesima Jovici Stanišiću, Franku Simatoviću i Vojislavu Šešelju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG