Dostupni linkovi

HAG/SARAJEVO


Zastupnik BiH Alen Pele (Alain Pellet) rekao je pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu da SCG krssi medjunarodnu konvenciju o genocidu time ssto ne hapsi generala Ratka Mladicha, optuzzenog za genocid nad nesrbima u BiH.
"BiH ne tvrdi da je danassnja demokratska SCG poccinila genocid, ali je propustila da uhapsi, poslednji put pre desetak dana, Ratka Mladicha optuzzenog za genocid, a koji od 1998. zzivi u Beogradu", kazao je Pele. On je istakao da vlasti u Beogradu nisu otvoreno pozivale na genocid, ali su javno podsticale srpski narod da ga ccini",
Potpunu zavisnost bosanskih Srba od vlasti u Beogradu, on je dokazivao i ccinjenicom da je srpsku delegaciju na pregovorima u Dejtonu 1995. predvodio predsednik Srbije Slobodan Milossevich.
Zastupnik tuzzbe BiH Sakib Softich izrazio je za sarajevski "Dnevni avaz" zadovoljstvo poccetkom rasprave i istakao da je tim BiH "vech realizovao osnovne zamisli".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG