Dostupni linkovi

BAGDAD


U napadu sunitskih pobunjenika na gradich u blizini Bagdada poginulo je najmanje 25 ljudi, a strahuje se da ih je mnogo visse. Prema izjavama occevidaca, visse od 50 sunitskih pobunjenika, za koje se veruje da su povezani sa al-Kaidom, napalo je prossle nocci lokalnu elektranu u Nahravanu. Tom prilikom poginulo devet pripadnika snaga
bezbednosti. Na njihov napad ubrzo su odgovorile zdruzzene iraccke i americcke snage. Povlaccechi se pobunjenici su upali u ciglanu i pocceli da pucaju na radnike. Zzrtve su uglavnom ssiitski muslimani koji su kao dossljaci radili u ciglani. Recc je o jednom od najkrvavijih sukoba desetodnevnih verskih sukoba ssiita i sunita u Iraku nakon dizanja u vazduh ssiitskog svetilissta u Samari 22. februara.
Iraccka vlada je zabranila do petka po podne saobraccaj privatnim vozilima u Bagdadu u cilju spreccavanja teroristicckih napada.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG