Dostupni linkovi

BEOGRAD


Americcka ambasada u Beogradu pozdravila je u sredu zahtev republicckog Tuzzilasstva za ratne zloccine o sprovodjenju istrage protiv dve osobe zbog ratnog zloccina nad zarobljenicima 1999. godine, brachom Agronom, Mehmetom i Ilijem Bitichijem. Zbog interesa istrage imena osumnjiccenih za ubistvo brache Bitichi
neche biti objavljena. Bracha Bitichi, koji su se kao pripadnici takozvane "Atlantske brigade" borili na Kosovu u redovima ekstremisticcke OVK, ubijeni su u julu 1999. godine, a njihova tela pronadjena su 2001. godine u masovnoj grobnici u Petrovom selu, kod Kladova. Tokom dvogodissnje istrage Tuzzilasstvo za ratne zloccine saradjivalo je na tom sluccaju sa Federalnim istrazznim biroom SAD, zbog toga ssto su bracha Bitichi bili americcki drzzavljani.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG