Dostupni linkovi

EMITOVANA 500. EMISIJA!


  • Televizijski projekat Radija Slobodna Evropa - TV magazin Liberty doživio je 500. izdanje. Ovaj televizijski projekat jedinstven je na cijelom balkanskom prostoru po mnogo čemu, prvenstveno po tome što je to proizvod jedne radijske kuće; uspješan proizvod, koji emituje 30 televizijskih kuća u Bosni i Hercegovini i nekoliko u inostranstvu.
    Godinama je magazin uspio zadržati gledanost i povjerenje javnosti. Redovne analize gledanosti pokazuju da su glavni uzrok takvog uspjeha kvalitet i profesionalan pristup poslu brojnih novinara i urednika Radija Slobodna Evropa koji su godinama radili i rade i danas na ovom projektu.
    I ubuduće ćemo se truditi opravdati povjerenje gledalaca. Ova jubilarna emisija, koju je uredio Benjamin Butković, predstavlja rezime samo dijela onog što smo radili proteklih godina. O 500 izdanja našeg televizijskog magazina govori i šef biroa RFE/RL u Sarajevu Milenko Voćkić, a tu je i izbor iz nekih od emitovanih priloga, u kojim smo govorili o političkim i ekonomskim temama, dešavanjima u kulturi i sportu. I u ovoj emisiji neizbježne su naše karakteristične neobične priče o ljudima i njihovim sudbinama.
XS
SM
MD
LG