Dostupni linkovi

PARIZ


Visse desetina hiljada ljudi, medju kojima nekoliko ministara i verskih zvaniccnika, okupilo se u nedelju u Parizu, u znak protesta protiv ubistva Ilana Halimija, mladog Jevrejina koji je muccen i ubijen. On je pronadjen nag, sa lisicama na rukama, i tesskim opekotinama na telu u blizini jedne zzelezniccke stanice u predgradju Pariza. Halimi je tri nedelje pre toga otet uz obrazlozzenje da "Jevreji imaju novac" i da njegova porodica sigurno mozze da plati otkupninu.
U okviru istrage ubistva, osumnjicceno je 17 ljudi. Jusuf Fofana (25), Francuz poreklom iz Obale Slonovacce, za koga se veruje da je lider "varvarske bande" koja je ubila Halimija, nalazi se u pritvoru u Abidzzanu. On je uhapssen na osnovu medjunarodne poternice, a Francuska zahteva njegovo izruccenje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG