Dostupni linkovi

AMSTERDAM


Holandsko ministarstvo inostranih poslova demantovalo je sinoc medijske navode da je sef diplomatije te zemlje Bernard Bot izjavio da vlasti u Beogradu pregovaraju sa haskim optuzenikom Ratkom Mladicem. Kako je Radiju Slobodna Evropa izjavio portparol tog ministarstva Dirk Jan Vermeij, ministar Bot je tokom ovonedeljne posete Beogradu cuo od svojih domacina da je Mladic bolestan, da ne znaju gde je on, ali da su culi glasine da sa svojim okruzenjem razmatra predaju Hagu zbog bolesti.
Sve sto je ministar Bot rekao u parlamentu povodom Mladica nije imalo veze sa temom rasprave i trajalo je svega minut-dva. Da je sef diplomatije rekao ono sto su mediji prvobitno preneli, to bi svakako izazvalo mnogo komesanja i mnogo pitanja u parlamentu, rekao je sinoc za nas program Dirk Jan Vermeij, portparol holandskog ministarstva inostranih poslova.
Holandska agencija ANP ranije je javila da je ministar spoljnih poslova Bernard Bot u parlamentu rekao da su mu tokom nedavne posete Beogradu, 20. februara, srpski sagovornici preneli da su u toku pregovori sa Mladicem o njegovoj predaji.
XS
SM
MD
LG