Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vijesti o hapšenju Ratka Mladića i dalje su kontradiktorne. U srpskim medijima se danas može pročitati da su pregovori o Mladićevoj predaji u tijeku, da su sve političke pripreme u Srbiji za uhićenje najtraženijeg haškog optuženika zaokružene , da general Mladić ima na raspolaganju samo još nekoliko dana da odluči o svojoj predaji, drugi ističu da je već uhapšen, da je u kućnom pritvoru, treći objavljuju demant vlade Srbije da nije bilo akcije hapšenja.
Agencija Srna javlja da se s Mladićem pregovara o uvjetima predaje, te da se tijekom dana mogu se očekivati nove informacije iz Vlade Srbije. Ova agencija se poziva na diplomatski izvor blizak Vladi Srbije, koji nije želio precizirati gdje se s Mladićem, navodno, pregovara.

DEN HAAG
Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte je sinoć službeno demantirala vijest da je Ratko Mladić uhapšen. "Prema informacijama koje mi imamo, čak nije u toku ni operacija pronalaženja Mladića", rekla je Del Ponte. I State department je priopćio da nema saznanja o hapšenju haškog bjegunca Ratka Mladića.
XS
SM
MD
LG