Dostupni linkovi

BEC


U Becu su u utorak zavrseni razgovori o decentralizaciji Kosova , kojima su i formalno poceli direktni pregovori Beograda i Pristine o buducem statusu pokrajine.
Zamenik izaslanika generalnog sekretara UN za pregovore Albert Rohan izjavio je da je zadovoljan dosadasnjim tokom pregovora i ocenio da je u mnogim konkretnim pitanjima postignuta saglasnost. Cclan delegacije Srbije savjetnik predsjednika Republike Lejon Kojen, izrazio je umjereno zadovoljstvo. "Nije postignut formalni sporazum, ali sigurno smo ostvarili, sto pretpostavljam da i delegacija Prisstine misli, mnogo bolje razumevanje i posstovanje pozicije druge strane.
Ssef delegacije Kosova, ministar za lokalnu samoupravu Ljutvi Haziri ponovio je da je pitanje nezavisnosti u osnovi svega. "Svaki detalj o kome smo razgovarali u ova dva dana mozze biti u potpunosti primjenjen samo kada Kosovo postane nezavisno i suvereno. Kao ssto je Marti Ahtisari kazao nissta nije dogovoreno dok se o svemu ne postigne sporazum", kazao je Haziri. Novi sastanak u istom sastavu zakazan je za 17. mart u Becu, a u meduvremenu cce eksperti UN posjetiti Beograd i Pristinu.
XS
SM
MD
LG