Dostupni linkovi

BEOGRAD


Vlada Srbije demantovala je agencijske vijesti da je Ratko Mladic, jedan od najtrazenijih haskih bjegunaca uhapsen u Beogradu. Prema reccima ssefa biroa vlade Srbije Srdjana Djurica recc je o "dezinformaciji koja nanosi stetu i ne doprinosi naporima vlade da saradnja sa Hasskim tribunalom bude dovedena do kraja".
Reuters, AP i jos neke svetske agencije su se pozvale na agenciju Tanjug koja je citirala Televiziju iz Bijeljine (BN), da je Mladic uhapssen u Beogradu, i preko Tuzle prebaccen u Hag. Vest o navodnom Mladicevom hapssenju prenele su domacca i mnoga svetska glasila. Pozivajuci se na razne nezvaniccne izvore, mediji su javljali da je general uhapsen, preko vesti da je na putu za Tuzlu, pa da navodnih saznanja da je ubijen.
Ranije je savetnik premijera Srbije Vladeta Jankovic izrazio ocekivanje da ce u najskorije vrijeme biti okoncana saradnja sa Haskim tribunalom. On je istakao da ta saradnja vise nije politicko, vec tehnicko pitanje, te da ce se Mladic uskoro naci pred Hagom, ili doborovoljno " ili na neki drugi nacin".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG