Dostupni linkovi

BEOGRAD


Poslednji rok koji je Ratko Mladic imao za predaju istekao je u ponedeljak i u toku je priprema njegovog hapsenja jer se on u narednih deset dana mora naci u Hagu, pise beogradski Blic u broju od utorka. List navodi da pregovori koji su vodeni sa Mladicem i trebalo je da rezultiraju njegovom predajom nisu urodili plodom zbog cega su vlasti u Beogradu trazile od medjunarodne zajednice prolongiranje roka za izrucenje sa 21. februara za kraj meseca.
Portparol tuzilastva haskog Tribunala Florans Artman potvrdila je da je za 27. februar rezervisan termin za dolazak beogradskog specijalnog tuzioca u Hag, ali je odbila da precizira koja bi mogla biti njegova uloga vezano za hapsenje Mladica.
Bivsi sef Drzavne bezbednosti Srbije Goran Petrovic tvrdi da su pregovori o Mladicevoj predaji u zavrsnoj fazi i da se trazi samo pogodan scenario za to.
"Veccernje novosti", takodje u broju od utorka, prenose izjavu neimenovanog pripadnika iz jedne od bezbednosnih agencija koji isticce da se krug oko Mladicha "suzzava". "Prikupljeno je dosta informacija o ranijim kretanjima Ratka Mladicha. Zajedniccke, ali i odvojene akcije policije, BIA i VBA, koje danima saslussavaju, uglavnom bivsse Mladicheve jatake, dale su rezultat. Otkriveno je, posle niza godina, kako funkcionisse generalovo obezbedjenje i ssta valja cciniti u kriticcnom momentu", pisse list. Izvor "Novosti" trvdi da je prekinuta slozzena komunikacija Mladicha sa spoljnim svetom, koja se odvijala preko nekoliko kurira, ali i da je prikupljeno dosta podataka poslednjim privodjenjima njegovih
saradnika.
XS
SM
MD
LG