Dostupni linkovi

NOVI SAD


Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Miodrag Vukovich izjavio je da che DPS prihvatiti "nepravedni" predlog Evropske unije da kvalifikovana vechina koja che odluccivati o uspehu referenduma o nezavisnosti Crne Gore bude 55 odsto izasslih biracca na referendum. Vukovich se u intervjuu za novosadski "Dnevnik" ogradio, rekavssi da je to za sada njegov "liccni stav" a ne i zvaniccan stranaccki. On je osstro kritikovao EU zbog predloga o vechini od 55 odsto i ocenio da je takva odluka presedan koji u startu jednom "timu daje prednost".
"Evropa je narussila elementarne principe demokratije, ali mi chemo i pored toga stichi tu prednost i pobediti. Ideja o suverenoj Crnoj Gori je jacca od svih lossih predloga i marifetluka koalicije Solana-Kosstunica-Bulatovich", rekao je Vukovich. Po njegovim reccima, kada je prvi put dossao u Crnu Goru, specijalni izaslanik evropskog komesara za spoljnu politiku Havijera Solane, Miroslav Lajccak je bio "veoma tolerantan" i slussao je ssta misle Crnogorci, ali kada se vratio iz Brisela "bio je potpuno izmenjen posle konsultacija sa Solanom i strassnog pritiska iz Beograda".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG