Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadich izjavio je da Srbija ne bi trebalo da se messa u referendum o drzzavnom statusu Crne Gore, ali da bi trebalo da zasstiti svoje interese. "Referendum u Crnoj Gori je susstinski unutrassnje politiccko pitanje
Crne Gore, ali u onoj meri u kojoj doticce zajedniccke interese, jer zzivimo u zajednicckoj drzzavi, Srbija ima pravo da kazze svoj legitimni stav. Ako se i desi nezavisnost Crne Gore, nije interes Srbije da se udaljava od drzzava u regionu, nego da im se priblizzava", rekao je Tadich televiziji B 92.
Predsednik Srbije je naveo da u Srbiji postoji 260.000 gradjana Crne Gore, i ako Crna Gora postane nezavisna drzzava, onda che Crnogorci biti skoro najvecha nacionalna manjina u Srbiji", kazao je Tadich. Prema njegovim reccima, postoje i zajedniccki interesi u drzzavnoj zajednici - Srbije u Crnoj Gori i Crne Gore u Srbiji. "SSta che biti sa imovinom, na koji naccin chemo razdvojiti nasse interese, uspotaviti novi sistem bezbedosti, spoljnu politiku... To su ozbiljna pitanja", rekao je Tadich.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG