Dostupni linkovi

BEC


Na dnevnom redu bicce naccelna pitanja decentralizacije, kao i prenos nadlezznosti na opsstine, kazao je Slobodan Samardzicc, cclan pregovaracckog tima Srbije. "Nass cilj je lokalna samouprava Srba na Kosovu", poruccio je Samardzzich, dodajucci da necce biti recci o formiranju 16 opsstina na Kosovu. Ssto se ticce platforme kosovskih Albanaca, Samardzzich je istakao da mu je taj tekst poznat. "On sazzima one ideje koje su bile na tragu UNMIK-ovog plana za lokalnu samoupravu. Na tom planu je radjeno godinu dana, zavrssilo se pilot projektom i potpunim neuspehom", kazao je on. Samardzzich je istakao da novi plan kosovskih Albanaca sadrzzi neke nove ideje, ali da nema velikih prodora, i izrazio uverenje da su argumenti na strani srpske delegacije. On je rekao da ne occekuje konkretne rezultate sastanka u Beccu.
Osim Samardzzicha, delegaciju Srbije na tom skupu zastupaju predstavnici Srba sa Kosova Marko Jakssich, Milorad Todorovich i Goran Bogdanovich, kao i savetnik predsednika Srbije Leon Kojen.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG