Dostupni linkovi

BECC


Izjava specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN za pregovore o Kosovu Martija Ahtisarija, objavljena u nemacckom nedeljniku "Sspiglu", nije dobro preneta, izjavila je portparol Ahtisarijeve kancelarije u Beccu Hua Djijang. Kako je preneo nemaccki nedeljnik "SSpigl" (Der Spiegel), Ahtisari je rekao da su "odrednice jasne" i da je "medjunarodna zajednica odluccila da sadassnji status ne mozze da i dalje ostane". "Kontakt-grupa je na sastanku u Londonu postigla sporazum o tome da na kraju stanovnisstvo Kosova treba da odlucci o tome kako che izgledati buduchnost Kosova. Devedeset odsto ccine Albanci - pa ssta mislite kako che da odlucce", rekao je Ahtisari, kako prenosi "SSpigl".
Djijang je ponovila da Ahtisari smatra da najpre treba ressiti prakticcna pitanja. Tek posle toga se mozze prichi ressavanju statusa. Prema njenim reccima, Ahtisarijev stav je da je pitanje konaccnog statusa Kosova otvoreno do kraja pregovora. Djijang je najavila i da che se Ahtisari sastati u ponedeljak sa delegacijama Beograda i Prisstine., pre poccetka prvih razgovora u Beccu o decentralizaciji Kosova. Ona je dodala da Ahtisari neche prisustvovati sastanku, vech da che umesto njega predsedavati njegov zamenik Alber Roan.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG