Dostupni linkovi

STRAZBUR


Predsednik Evropske komisije Joze Manuel Barroso ocenio je uocci posete Beogradu u ccetvrtak da nesaradnja s Haskim sudom ugrozava pridruzivanje Srbije i Crne Gore (SCG) Evropskoj uniji. Po njegovom misljenju vlasti u Beogradu ne smeju da dozvole da to dovede u pitanje sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju koji moze biti potpisan do jeseni. Barroso je kazao da cce uputi rukovodstvu u Beogradu "vrlo snazan apel da uspostave punu saradnju sa Hagom".
Zoze Manuel Baroso i Oli Ren, prenecce Savetu ministara EU 27. i 28. februara procene o saradnji drzzavne zajednice sa Haskim tribunalom, od ccega cce zavisiti da li cce biti nastavljeni pregovori Srbije i Crne Gore i EU o sporazumu o stabilizaciji i pridruzzivanju, koji su joss ranije zakazani za 21 i 22. februar.
Ministar finasija u Vladi Srbije Mladjan Dinkic je uveren da cce razgovorit biti nastavljeni pomenutog datuma.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG