Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, u čijoj su pratnji evropski povjerenik za proširenje Olli Rehn i glavni pregovarač Michael Leigh, doputovao je u srijedu u dvodnevni posjet Zagrebu.
Sada smo u novoj fazi odnosa Hrvatske i Evropske unije, nakon što je Hrvatska u slucaju Gotovina potvrdila svoju vjerodostojnost, kazao je Barroso nakon susreta sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom:
Moja je poruka poruka povjerenja i ohrabrenja, jer vjerujemo da će Hrvatska postati članicom Unije, i ovdje smo da vas podržimo, kazao je Barosso. Zagreb je prva stanica turneje predsjednika Evropske komisije po zemljama obuhvaćenim Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. U četvrtak će posjetiti SCG. Na Kosovo i u Makedoniju otputovat će 17., a u Albaniju i Bosnu i Hercegovinu 18. februara.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG