Dostupni linkovi

Nije bilo pritisaka na rukometaše SiCG


Radi se o međusobnom obračunu u rukometaškim krugovima Srbije i Crne Gore, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar povodom brojnih špekulacija kako je navodno na Evropskom rukometnom prvenstvu u Švicarskoj bilo pritisaka na reprezentativce Srbije i Crne Gore da puste utakmicu hrvatskim rukometašima:

„Nije na nivou olimpijskog pobjednika da komentira što misli drugi koji je na prvenstvu doživljavao samo neuspjehe. Mislim da smo mi jača ekipa i da je sav auditorij koji je gledao utakmicu – sva sreća da je gledao milijunski auditorij – vidio o čemu se radi, da je utakmica bila tvrda i da smo mi na kraju zasluženo pobijedili. Ovo što čujem, te trakavice koje se vuku, mislim da su to njihovi međusobni obračuni. Oni tu žele nešto međi sobom riješiti, a mi tu, sigurno, niti kruh jeli, niti kruh mirisali.“

Hrvatska je na prvenstvo došla hendikepirana povredama velikog broja najboljih igrača. Iako su očekivanja bila velika, ostala je bez medalje. Utakmicu sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore hrvatska reprezentacija dobila je sa 34:30. Međutim, čini se da ta utakmica nije jedina sa ovog evropskog prvenstva za kojom se vuku repovi. Zamolili smo Červara da komentira i gestikulaciju norveškog selektora Petersena, koji je nakon pobjede Srbije i Crne Gore u posljednjoj sekundi, na taj način želio sugerirati da su njegovi protivnici pobijedili tako da su potkupili suce:

„Ja nisam pozvan, niti bi trebalo da ja vodim brigu o tome što se događa u susjednom dvorištu. Ja mislim da je najbolje i najprimjerenije za jednog trenera da vodi brigu o svojim problemima, o svojoj reprezentaciji, a drugi neka rješavaju svoje probleme kako hoće. Mene tu ne treba uvlačiti, niti to mene uopće interesira.“

Gdje sam vas zatekao?

„Evo sad završavamo trening u Zagrebu.“
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG