Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da izjava premijera Srbije Vojislava Koštunice prema kojoj bi za uspešnost referenduma u Crnoj Gori trebalo da glasa pola upisanih birača predstavlja kontinuitet politike koja je štetna po same Srbe.
"Srbija nikako da nauči kako, kao najveća država u regionu, da gradi odnose sa susedima", rekao je premijer Đukanović navodeći da je Srbija devedesetih podržavala srpske nacionaliste u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini što se pokazalo štetnim po same Srbe.
"Nadao sam se da će to biti dovoljno iskustvo. Ipak, ne. Danas, njenu politiku prema Crnoj Gori diktiraju srpski nacionalisti iz Crne Gore, 'poreklom' ili prebivalištem – svejedno. ... Ali, takva hegemonistička politika pokazuje pogubnu istrajnost. ... Srbija se i dalje više bavi drugima nego sobom. Na štetu svih. Najviše, na svoju. ... Siguran sam, ovoga puta, zahvaljujući isključivo demokratskom kapacitetu države Crne Gore, to ne može biti na štetu Srba u Crnoj Gori.", ocenio je premijer Đukanović u izjavi crnogorskoj agenciji "Mina".
XS
SM
MD
LG