Dostupni linkovi

Oproštajni koncert u Sarajevu


“Halo. Ja sam Lučano Pavaroti. Vidjet ćemo sa na mom koncertu u Sarajevu. Ćao.”

Ovo je najveći svjetski tenor Lučano Pavaroti poručio pred svoj koncert u Sarajevu. 70-godišnji umjetnik počeo je oproštajnu turneju prije tri godine. Ove godine pjevat će u Sarajevu nakon tačno 40 godina. Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ivica Šarić:

“Ovdje imamo program iz 1966. godine, kad je Pavaroti počeo karijeru i kad je počeo svoju prvu turneju. U toj turneji je također bio u Sarajevu sa poznatom pjevačicom Mirelom Preni, kao i sa dirigentom koji treba da dirigira i ovaj koncert, Leone Mađerom.”

Produkcijsku organizaciju koncerta uradit će firma Elab iz Sarajeva, iz koje nisu saopštili više tehničkih detalja o koncertu. Direktor Elab-a, Elvir Čelebičić:

“Elab će, naravno, sa svojim partnerima i sa svojim sjanim timom dati sve od sebe da taj koncert bude perfektno organiziran i da gospodin maestro Lučano Pavaroti dobije ono što je zaslužio u BiH.”

Pavaroti se od scene oprostio u njujorškoj Metropoliten operi nastupom u Pučinijevoj “Toski” nastupom 15. marta 2004. godine. Milioni njegovih obožavalaca u svijetu, među kojima su i Sarajlije, imat će priliku da ga čuju tokom njegove oproštajne turneje.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG