Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rašković-Ivić i šef UNMIK-ovog odjeljenja za ekonomiju Joakim Riker nisu se uspjeli danas dogovoriti o normalizaciji oskrbe strujom područja na kojima uglavnom žive gradjani srpske nacionalnosti. UNMIK i Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) do sada nisu prihvatili da dio oblasti u opskrbi i naplate struje na Kosovu preuzmu vlasti u Beogradu.

KOSOVSKA MITROVICA
Srpska lista za Kosovo i Metohiju ocijenila je danas da su višednevna isključenja električne energije, posebno u srpskim sredinama u centralnom dijelu pokrajine "ispod svakog civilizacijskog i ljudskog nivoa".
Srpska lista dodaje da se pored struje u srpskim sredinama skidaju i antene i sijeku kablovi za mobilnu i fiksnu telefoniju, što taj dio Kosova ostavlja bez komunikacije sa svijetom.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG