Dostupni linkovi

BEC


Predstavnici Sjedinjenih Drzava, Velike Britanije, Francuske, Kine i Rusije usuglasili su danas tekst rezolucije kojom se od Medjunarodne agencije za atomsku energiju trazi da prijavi Iran Vijecu sigurnosti Ujedinjenih naroda, zbog odbijanja vlasti u Teheranu da stave svoj nuklearni program pod medjunarodnu kontrolu. Britanski premijer Tony Blair komentirao je odluku pet stalnih clanica Vijece sigurnosti:
"S obzirom na ponasanje Irana, ne samo u vezi s nuklearnim oruzjem nego i s njegovom podrskom teroristickim skupinama u regiji i odnosu prema ljudskim pravima, sada je najvaznije navesti vlasti u Teheranu da ispune svoje medjunarodne obaveze. Za nas je vazno podrzati sve akcije koje je neophodno provesti da bi se to dogodilo," izjavio je britanski premijer.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG