Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Hamas da se uključi u mirovni dijalog sa Izraelom i medjunarodnom zajednicom. Opisujući nedavnu pobjedu Hamasa na palestinskim parlamentarnim izborima, Putin je na konferenciji za novinare u Kremlju, kazao da to predstavlja veliki udarac američkoj politici na Bliskom istoku, te je pozvao međunarodnu zajednicu da ne obustavlja financijsku pomoć palestinskim područjima.

LONDON/ TEHERAN
Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov izjavio je da će ruski i kineski diplomati otputovati u Iran kako bi pokušali uvjeriti službeni Teheran da počne suradjivati s inspektorima Medjunarodne agencije za atomsku energiju. Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN koje imaju pravo veta složili su se da prijave Iran zbog spornog nuklearnog programa. Iran ponavlja da bi prijava Vijeću sigurnosti i moguće sankcije značile kraj diplomatskih napora.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG