Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović spreman je odložiti izvanrednu sjednicu crnogorske Skupštine zakazanu za 7. veljače radi postizanja dogovora vlasti i opozicije o referendumskim uvjetima. Vujanović je to rekao evropskom izaslaniku Miroslavu Lajčaku, koji je danas predsjednika Crne Gore i predstavnike opozicijskih stranaka upoznao s jučerašnjim stavovima Vijeća Evrope o referendumu, a kojima se od svih strana traži suradnja i uzdržavanje od "jednostranih poteza koji mogu umanjiti šansu za uspjeh dijaloga".
Nova runda pregovora o uvjetima za organiziranje referenduma o državnom statusu Crne Gore koja je danas počela u Skupštini CG razgovorima ekspertskih timova vlasti i opozicije uz posredovanje predstavnika Evropske unije, bit će nastavljena i sutra.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG