Dostupni linkovi

HAG


U Haskom tribunalu za danas je najavljena statusna konferencija u predmetu Prlic i ostali na kojoj bi trabalo da bude odredjen datum pocetka sudjenja. Bivsi premijer Bosne i Hercegovine Jadranko Prlic, ministar odbrane Bruno Stojic, ministar policije Valentin Coric, zapovjednici HVO generali Milivoj Petkovic i Slobodan Praljak, te sef uprave ztavora Berislav Pusic optuzeni su u martu 2004. za ratne zlocine protiv Bosnjaka tokom 1993 i 1994 godine.

BEOGRAD
Nacelnik Vojnobezbjednosne agencije (VBA) Sretko Kovac predstavice ove sedmice na sjednici Vrhovnog savjeta odbrane Srbije i Crne Gore izvještaj vojnih bezbjednosnih sluzbi o eventualnoj umiješanosti dijelova Vojske u slucaj Ratka Mladica.
Beogradski mediji prenose da ce se u izvještaju naci i imena dvojice oficira koji su imali ovlašcenja da podizu Mladicevu penziju u Beogradu. Ocekuje se da bude pomenuta i šira grupa ljudi iz vojnih struktura koja je pomagala skrivanje Mladica.
Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Zoran Stankovic izjavio je u Nisu da ce se 6. februara sresti sa glavnom tuziteljkom Haskog tribunala Karlom del Ponte i prezentovati joj sta je do tada uradjeno povodom hapsenja Ratka Mladica i drugih haskih optuzenika.
XS
SM
MD
LG