Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Zoran Stankovich izjavio je da je uhapsseni pukovnik Vojske Republike Srpske Jovo Dogo u nadlezznosti civilnih struktura drzzave. Stankovich je televiziji B 92 rekao da je uveren da su ljudi koji su uhapsili Doga sigurno za to imali razlog, ali da on ne mozze nissta da kazze dok traje istrazzni postupak. "Djoga znam po raznim osnovama, ali nikada nije bio predmet mog interesovanja u profesionalnom smislu. Vidao sam ga nekoliko puta,
tokom mog forenzicckog rada. Nikada ga nisam video pored Ratka Mladicha", rekao je Stankovich.
Bivssi ssef Drzzavne bezbednosti Srbije Goran Petrovich je ranije, pored Djoga, optuzzio i pukovnika Vojske SCG Dragomira Krstovicha da je bio komandant za logistiku u akciji ccuvanja Ratka Mladicha.
Advokat uhapssenog Jove Djoga, Djordje Kalanj, izjavio je da je predmet njegovog branjenika naredbom istrazznog sudije proglassen "sluzzbenom tajnom stepena dzzavne tajne". On je kazao da se Djogo brani ccutanjem i da je ulozzena zzalba na naredbu o proglassenju predmeta za drzzavnu tajnu, kao i na odluku o odredjivanju pritvora.
Pukovnik Vojske Republike Srpske Jovo Djogo, bivssi ssef obezbedjenja hasskog begunca Ratka Mladicha, uhapssen je u ccetvrtak zbog sumnje da je pomagao u skrivanju Mladicha.
XS
SM
MD
LG