Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader je danas ocenio da jučerašnji poziv Evropske unije za stvaranje slobodne trgovinske zone na Balkanu neće usporiti put njegove zemlje ka Evropskoj uniji, pri čemu je odbacio bilo kakvu mogućnost obnove Jugoslavije.
"Nema nikakve šanse da bilo ko na bilo koji način u evropskim strukturama pokuša kreirati neku novu tvorevinu kao što je Jugoslavija, ili nešto drugo", izjavio je premijer Sanader na konferenciji za medije u Vladi Hrvatske rekavši da je za ideju juče iznetu u Briselu čuo još avgusta 2005. i da je tom prilikom rekao smatra boljim predlog ulaska država Balkana u CEFTA-u.
"Predložio sam da olabavimo kriterije tako da u CEFTA-u mogu ući i BiH, Srbija i Crna Gora, Albanija, Makedonija i Moldavija", rekao je premijer Hrvatske.
Oli Ren (Olli Rehn), komesar Evropske unije za proširenje je juče predstavio u Briselu dokument o stvaranju regionalne zone slobodne trgovine zapadnog Balkana u koju bi ušle Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Makedonija, i Kosovo.
XS
SM
MD
LG