Dostupni linkovi

VATIKAN


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se u ponedeljak u Vatikanu sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Benediktom XVI (Benedictus). Predsednik Vujanović je tom prilikom pozvao papu da poseti Crnu Goru i da se, kako se navodi u saopštenju izdatom u Podgorici, uveri u "međukonfesionalni sklad" koji vlada u Crnoj Gori.
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je rekao crnogorskoj državnoj televiziji nakon sastanka sa papom da mu je Vatikanu rečeno da će Sveta stolica deliti stav Evropske unije u vezi sa nezavisnošću Crne Gore.
"Razgovarali smo o aktuelnim temama, pa i o sledećem referendumu. Crna Gora želi demokratsku referendumsku konsultaciju", rekao je predsednik Vujanović novinarima okupljenima na Trgu svetog Petra o razgovoru, vođenom u Papinoj privatnoj biblioteci, kako navodi hrvatska agencija "Hina" "bez prevodioca, na engleskom jeziku".
Predsednik Crne Gore je poklonio Papi prepis konkordata kojeg je Crna Gora potpisala 1876. sa Svetom stolicom.
Agencija "Hina" je javila i to da posetu nije organizovao ambasador Srbije i Crne Gore pri Svetoj stolici Darko Tanasković već Anto Zbutega, vitez malteškog reda crnogorskog porekla.
XS
SM
MD
LG