Dostupni linkovi

NOVI SAD


Istraga u Opsstinskom sudu u Novom Sadu protiv Bogoljuba Karica, koji je osumnjicen za davanje mita poslaniku Demokratske stranke Srbije Miki Vlaovicu, jos nije pocela, i to zbog godisnjeg odmora istrazne sutkinje. Vlaovic je optuzio Karica da mu je nudio 200 hiljada eura da iz DSS predje u Pokret snaga Srbije.

SUBOTICA
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Pavle zatrazio je od vojvodjanske vlade da preduzme mjere koje ce onemoguciti napade na SPC, njene hramove, svesstenstvo i vjernike u Vojvodini i optuzzio Nenada CCanka lidera stranke koja ucetvuje u vojvodjanskoj vlasti za govor mrzznje protiv crkve. Pismo je objavljeno na internet stranici SPC.
Patrijarh je u pismu Pajtichu izmedju ostalog naveo kao primer napada na crkvene objekte osstechenje krova crkve u selu Grabovo i pozzar u manastiru Rakovcu..
Policija je saopsstila medjutim da su kradju bakarnog lima izvele tri osobe pravoslavne verioispovesti, koje su uhvachene i protiv njih je pokrenut kriviccni postupak a da je uzrok pozzara u manastiru Rakovcu, bio tehniccke prirode.
Predsjednik vlade Bojan Pajtic je rekao da je patrijarhu odgovorio ali da sadrzaj pisma jos ne moze objaviti.
XS
SM
MD
LG