Dostupni linkovi

NOVI SAD


Istraga u Općinskom sudu u Novom Sadu protiv Bogoljuba Karića, koji je osumnjičen za davanje mita poslaniku Demokratske stranke Srbije Miki Vlaoviću, još nije počela, i to zbog godišnjeg odmora istražne sutkinje. Vlaović je optužio Karića da mu je nudio 200 tisuća eura da iz DSS predje u Pokret snaga Srbije.

SARAJEVO
Ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić rekao je da će idućih dana pozvati komandanta EUFOR-a Gianmarca Ciarinnia da javnosti BiH podnese izvještaj o akciji hapšenja optuženog za ratne zločine Dragomira Abazovića u Rogatici. Ivanić je naglasio da od italijanskog generala očekuje da mu predoči okolnostima pod kojim je izvedena akcija u kojoj su Abazović i njegov sin teško povrijeđeni, a supruga preminula od posljedica ranjavanja.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG