Dostupni linkovi

BRATISLAVA/PODGORICA


Specijalni evropski izaslanik za crnogorski referendum Miroslav Lajčak rekao je da nije nerealno da pregovori vlasti i opozicije počnu 16. januara i najavio da će jedna od tema razgovora sa predstavnicima opozicije biti i pitanje formiranja koncentracione vlade.
Crnogorski premjer Milo Djukanovich kazao je za Radio Crne Gore da deli umereni Lajccakov optimizam, te da occekuje da che tokom susreta sa njim 12. januara biti dogovoreno o kojim che konkretno uslovima vlast i opozcija uz medijatorsku ulogu EU pregovariti od 16 januara.

BEOGRAD
Ministar pravde Srbije Zoran Stojkovic optuzio je crnogorsku vlast da uporno zeli da kod svojih gradana stvori pogresnu sliku da se nece nista promeniti prestankom postojanja Drzavne zajednice i upozorio da bi Crna Gora, u tom slucaju, mogla da ostane bez trecine svojih drzavljana.
"Cudi me komotan odnos te vlasti prema cinjenici da bi 270 hiljada drzavljana Crne Gore moglo da zatrazi drzavljanstvo Srbije kako bi zadrzali postojeca prava u Srbiji," kaze se u saopstenju Stojkovica.
On je ponovi da je zajednica Srbije i Crne Gore bolje i racionalnije resenje od razdvajanja i upozorio na probleme koji bi nastali za crnogorske drzavljane koji zive i rade u Srbiji.
XS
SM
MD
LG