Dostupni linkovi

BEOGRAD


Poslanik Demokratske stranke Srbije Mika Vlaović, poljoprivrednik iz Vilova kod Novog Sada u razgovoru za Radio Slobodna Evropa potvrdio je da ga je Bogoljub Karić osobno pokušao podmititi da iz Koštuničine stranke predje Pokretu snaga Srbije. Vlaović je već ranije za skupštinskom govornicom objelodanio da mu je ponudjeno 200 tisuća eura za stranački transfer. Tužiteljstvo u Novom Sadu podnijelo je zahtjev za provođenje istrage protiv Karića.

BEOGRAD
Predstavnici Pokreta snaga Srbije ponovili su danas tvrdnju da je vlada Srbije organizirala medijski linč lidera te partije i biznismena Bogoljuba Karića , te su ocijenili da je moguća i njegova fizička likvidacija.
Glasnogovornik stranke Dejan Mileković izjavio je da je Bogoljub Karić i dalje izvan Srbije , te se očekuje da će se vratiti u zemlju poslije Božićnih praznika.

SARAJEVO
Pregovori osam vodećih političkih stranaka o ustavnim promjenama u BiH nastavljeni su i danas u Sarajevu.
Tijekom jučerašnjih razgovori stranački lideri nisu postigli dogovor o budućoj organizaciji i načinu izbora Predsjedništva BiH, kao ni o funkcioniranju parlamenta.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG