Dostupni linkovi

BEC


SAD su upozorile Iran da ne obnavlja svoj nuklearni program nakon ssto su vlasti u Teheranu u utorak obavestile Medjunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da ce nastaviti nuklearna istrazivanja 9. januar. Portparol Stejt Departmenta Skot Mekkormak je izjavio da medjunarodna zajednica treba u tom sluccaju da razmotri mere u cilju 'ograniccavanja nuklearnih ambicija Irana". Iranski predsednik Mahmud Ahmadi Nedzad je rekao da Teheran necce odustati od svoje namere. IAEA je, po prijemu iranske note, zatrazila od Teherana da ne prekida suspenziju aktivnosti vezanih za obogacivanje urana. Porptarol Melisa Fleming:
"Direktor agencije Elbaradej je ponovo naglasio vazznost da se Iran pridrzzava odluke ove medjunarodne institucije o suspenziji svih aktivnosti na obogaccivanju uranijuma kao kljuccne mere u izgradnji poverenja', rekla je Melisa Fleminge
Portparol iranskog ministarstva inostranih poslova Hamid Reza Assefi izjavio je da cce se iranski i ruski zvaniccnici sresti 7. januara u Teheranu da bi razmotrili predlog Moskve o zajednicckom radu na iranskom nuklearnom programu ali u Rusiji.

ATENA
U Atini su u utorak eksplodirale dve podmetnute bombe. Jedna je ostetitla zgradu vladajuce Nove demokratske stranke u Grckoj , a druga unistila automobil finske diplomatkinje. Odgovornost je preuzela anarhisticka grupa Anti drzavna pravda.
XS
SM
MD
LG