Dostupni linkovi

Stefanović: Izneli smo detaljan plan o slobodi kretanja na Kosovu


Beograd je iznio detaljan prijedlog o slobodi kretanja na Kosovu, koji je u potpunosti u skladu sa evropskim standardima, čak ide i ispred njih, ali da se nikako ne može govoriti o regulisanju odnosa između država, izjavio šef beogradskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović.

"Naravno da ni u kom slučaju ne može biti govora o regulisanju odnosa između država, kako je rekla šef prištinskog tima Edita Tahiri, samim tim što Kosovo nije država", rekao je Stefanović.

On je dodao da je Beograd dao konkretne prijedloge koji omogućavaju građanima da se normalno kreću i da se ostvari komunikacija na samom Kosovu i Metohiji i sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu predstoje teški zadaci da se nastave pregovori. "Ne želimo da odustanemo od njih ni na koji način i nastavićemo da nudimo nove predloge koji će čuvati naš suverenitet i biće u skladu sa evropskom praksom", kaže Stefanović.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Briselu, iz kabineta visokog predstavnika EU Ketrin Ešton saopšteno je da je nastavak pregovora planiran za sredinu maja.
XS
SM
MD
LG