Dostupni linkovi

Na protestu u Splitu napadnut gradonačelnik


Više od 1.000 Splićana protestovalo je danas u tom gradu zbog haške presude dvojici hrvatskih generala, a skup je obilježio napad na gradonačelnika Željka Keruma.

Kontroverzni gradonačelnik Splita neočekivano je izašao na binu, a dočekan je ovacijama i žvižducima okupljenih, izvještavaju hrvatski mediji.

Jedan mladić počeo je da viče na Keruma poručivši mu da "nema pravo da govori na skupu". "Šta ti govoriš ovde đubre jedno, nemaš ti pravo ovde da govoriš, otiđi iz Hajduka", rekao je mladić.

"Ti ne znaš šta govoriš, ti si jedan urbani Jugosloven", odgovorio mu je Kerum, a mladić se popeo na binu, unio se Kerumu u lice i odgurnuo ga, na šta mu je, kako su javili mediji, gradonačelnik vratio istom mjerom.

Objezbeđenje je mladića maknulo s bine, a navodno je i dobio nekoliko udaraca.

"Nemojte dozvoliti da komunisti opet vladaju Hrvatskom, raskolili su Hrvatsku demokratsku zajednicu, koja je stvarala državu, poslali su u zatvor (Mirka) Norca i (Branimira) Glavaša, Antu Gotovinu i sve hrvatske heroje. Tuđman je umro i sada hoće treću Jugoslaviju", rekao je Kerum.

On je kritikovao i to što je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović prošle godine na Brionima ugostio srpskog kolegu Borisa Tadića, navode mediji.
XS
SM
MD
LG