Dostupni linkovi

Čermak stigao u Zagreb


Hrvatski general Ivan Čermak stigao je u petak u Zagreb, izjavivši da je još u šoku i da se ne može osjećati dobro zbog dvojice generala koji ostaju u pritvoru u Haagu, ali i najavio da će im pomagati i biti njihova produžena ruka.

"Ja ću im biti produžena ruka vani", kazao je Čermak, kojeg je Haaški sud u petak oslobodio po svim točkama optužnice, u izjavi za novinare na pisti zagrebačke zračne luke, javila je Hina.

Generala Čermaka, koji je oko 18.15 sati zrakoplovom hrvatske vlade doputovao iz Nizozemske, u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala je premijerka Jadranka Kosor.

Čermak je kazao da su sva trojica generala po izricanju presude bila u šoku, ali svjesni da se radi o velikoj nepravdi.

"Nisam znao gdje sam. Presuda koju je pročitao sudac Orie bila je ustvari završna riječ tužiteljstva od zločinačkog pothvata nadalje", ustvrdio je Čermak.

"Nitko se u Hrvatskoj nakon ovakve presude ne može osjećati dobro", dodao je Čermak, ali i istaknuo da je ovo tek prvo poluvrijeme i da treba "staviti glave na kup", vidjeti što se može još napraviti, gdje su učinjeni propusti u obrani.

Kazao je da su optužujuće presude bile veliko iznenađenje za sve, da to nisu očekivali, ali da su generali Ante Gotovina i Mladen Markač stoički podnijeli današnji dan u sudnici.
XS
SM
MD
LG