Dostupni linkovi

EULEX potvrdio optužnicu protiv troje kosovskih Srba


Pretpretresni sudija Euleksa u Okružnom sudu u Prištini Horst Proetel potvrdio je optužnicu protiv troje kosovskih Srba iz Novog Brda, nakon tri puta odlaganja sednice, saopštio je advokat optuženih.

Optužnica protiv braće Slobodana i Srećka Martinovića i Svetlane Stojanović podignuta je u decembru prošle godine, zbog sumnje da su tokom sukoba na Kosovu počinli krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Kako je navedeno u optužnici koju je tada podnela specijalni tužilac za ratne zločine Merita Bina Rugova, oni su optuženi za teške povrede telesnog integriteta i zdravlja dvojice kosovskih Albanaca iz Novog Brda.

Advokat optuženih Dejan Vasići rekao je Tanjugu da će odbrana na predstojećem suđenju dokazati neosnovanost tvrdnji iznetih u optužnici.

Troje kosovskih Srba iz mesta Bostane kod Novog Brda optuženi su zbog sumnje da su počinili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Istraga protiv osumnjičenih pokrenuta je u oktobru 2009. godine.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG